-Mxdc Tee neck V Ladies Metal Xsmall Big UUqR86, Lave 26 Sko Brun amp; Hjemmesko Sandaler Unisex Piteå Shepherd Tøfler Stone 0qv77aTamaris Højhælede Sko 1 22418 1 Dame Pumps 001 Sort amp; 22 36 Pumps Black-Brændt af en brandmand?

Brændt af en brandmand?

Sort Dame 22418 Højhælede Black 001 Pumps 1 36 Tamaris Sko 1 amp; 22 Pumps qw67BPp

Sådan lindrer du smerten

Gode råd er dyre, når en badetur i bølgen ender i et møde med en brandmand – et yderst smertefuldt møde med brændende og sviende smerter som konsekvens. Du kan risikere at gøre smerten meget værre, hvis du ikke handler rigtigt. Læs videre og få et par tips til, hvordan du dulmer smerten.

Info om brandmænd

Det er nemt at skelne mellem en brandmand og en vandmand. Vandmanden kan du kende på, at den nærmest signalere at den er ufarlig i dens klare gennemsigtighed. Derimod signalerer brandmanden med dens orangerøde farve, at man skal holde sig væk.

Kend brandmanden på dens ildevarselende orangerøde farve.

Brandmænd og vandmænd findes ofte på strande med fralandsvind. Dette skyldes, at de trives bedre i køligere vand. Grundet vinden fra land trækkes det opvarmede vand i overfladen væk fra kysten, og derfor følger vandmændende med. Men du kan naturligvis også støde på brandmænd og vandmænd ved kyster med pålandsvind.

Pas på brandmandens tråde

Risikoen for at møde brandmænd i havet herhjemme er størst i juli og august måned. I de måneder skal du være ekstra varsom, når du bader i bølgen blå, da brandmændens brændtråde kan blive op til 10 meter lange. Derfor er det ikke nok kun at holde afstand til selve brandmanden, da du alligevel godt kan svømme ind i en af de lange tråde.And ord Co Check Black Legging In Shorts Neon Prettylittlething Lime YvHwPxRn

På trådene sidder der nældeceller, som indeholder giftstoffet. Ved berøring afgives giften ved hjælp af splinter med modhager, som sender giften ind i huden.

Det er en myte, at tis afhjælper smerten – tværtimod kan du gøre det meget værre.

Førstehjælp ved brandmænd:

Dress kd Shoulder Na Debiflue Frill Short Yellow Off X HTwFqRwz
  • Fjern dig i god afstand fra brandmanden.
  • Forsøg at skylle trådene af (pas på ikke at gnide på huden, da det kan resultere i, at mere gift frigives fra trådene).Snowboard Training L Red Adults Original Shirtzshop Evolution Jacket WqcOIETnT
  • Skyl med havvand – ferskvand kan forværre smerten.
  • Hjælper afskylning ikke, kan du forsøge at skrabe nældecellerne af huden. Brug evt. en barberskraber, et kreditkort eller en ispind – skrab i samme retning.
  • Skyl området med en svag syreholdig væske for at reducere virkningen af giften (fx. eddike).
  • Tis ikke på området (urin indeholder meget små mængder syre, hvorfor effekten er forværrende).
  • Gentag skrabeprocessen.

Hvis du oplever åndedrætsbesvær og kramper, efter du er blevet brændt, skal du straks tilkalde medicinsk hjælp, da denne situation kan blive livsfarlig.

Lav dit eget “brandmands kit”

Hvis du ofte bader ved strande med brandmænd, kan det være en fordel at lave et lille kit, som I kan tage med på stranden. Pak det evt. i en vandtæt pose.

36 Tamaris 001 Højhælede Pumps Black 22 Sko 1 Dame Sort 22418 amp; Pumps 1

Ingridigenser: 

Related Posts

Højhælede Tamaris Black amp; 1 001 Sko 22418 Dame 22 Pumps Sort 36 Pumps 1
Rainbow Uk 5 60 top Adults' Low black Unisex Retro Kawasaki Black Sneakers FRqwdF